Az egészséges ételeknek, különösen a salátaféléknek egyre több rajongója van, így céges ételrendelések, rendezvények esetén is helyet kell, hogy kapjanak az asztalon. Ezek a saláták azonban már nem a korábban megszokott unalmas, kalóriadús és fullasztó majonézes változatokat jelentik, hanem könnyed, egészséges és vitamindús alternatívákat.
Persze a kiváló minőségű, remek ízélményt kínáló klasszikusok újragondolt változatainak is megvan a maga helye és ideje, a karácsonyi és téli rendezvényeken különösen népszerűek és továbbra is kedveltek. A tavasz és a nyár beköszöntével azonban elérkezik a zöldsaláták szezonja.
Bármely típusra is esik a választásunk, változatosan készíthetők, hússal vagy hús nélkül, így a legtöbb étrendi igénynek megfeleltethetők. Bejegyzésünkben megnézzük, milyen salátafélék kerülhetnek az asztalra, melyek azok, amelyek tapasztalataink szerint garantáltan sikert aratnak.
A rendezvényeken mindenkire gondolj!
Manapság nagy az igény a különféle mentes étrendek szerint összeállított finomságokra a céges rendezvényeken, irodai bekészítésekben is, ezért tanácsos mindenre felkészülni, amikor a menüről döntünk. Az elő- és főételekben, falatkákban és a salátafélékben is van mód olyanokat is rendelni, amelyek nem tartalmaznak bizonyos allergéneket, ételféleségeket.
Ma már az éttermeknek is minőségi alternatívát kell kínálniuk a vegetáriánusok, glutén-, laktózérzékenyek számára, de azokhoz is kell szólniuk, akik csupán egészséges, könnyű ételekre vágynak.
A catering során is van lehetőség sokféle finomságot rendelni, akár az irodai hétköznapokra, meetingekre, workshopokra, akár nagyobb, ünnepi céges rendezvényekre szánjuk. Hogy miért praktikus egy catering céget megbízni a lebonyolítással, arról korábbi bejegyzésünkben bővebben is olvashatsz.
Ízletes és ötletes salátafélék
Meleg napsütéses időben kevésbé kívánjuk a kalóriadús, nehéz ételeket, sokan váltanak könnyen emészthető finomságokra, grillezett ételekre és salátákra. A salátákról sokaknak a klasszikus francia-, hús-, krumpli- és svéd gombasaláta jut eszébe, pedig ezeknél jóval egészségesebben és változatosan készíthetők.
Az alulértékelt saláta a fogyókúrázók álma, és nemcsak a különféle zöld leveles zöldségeket – fejes-, jég-, római és madársaláta, rukkola, radicchio, endívia, batávia – hanem a nyers zöldségféléket is jelenti. Legnagyobb előnyük, hogy tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ráadásul mivel nyersen fogyaszthatók, különösen egészségesek.
Sokoldalúan használhatók, dúsíthatók sajtokkal, sonkával, hús- és halfélékkel, gyümölcsökkel, magvakkal és friss fűszerekkel, és csak a kreativitásunk szabhat határt az elkészítésüknek. Az öntetek is sokfélék lehetnek, testesebbek és könnyűek, különféle növényi olajok, kefír, joghurt, gyümölcs-, balzsam- vagy borecet használatával.
Minden fogásban helyet kaphatnak
A catering keretében a rendezvény jellegétől, a résztvevők számától és összetételétől függően különféle ételeket rendelhetünk akár felszolgálással is. Amennyiben egy nagyobb családi, baráti vagy céges esemény megszervezése előtt állsz, és ötleteket gyűjtesz, érdemes lehet jó néhány cikket elolvasni a blogunkon, hogy képet kapj a lehetőségekről.
A salátafélékben az a nagyszerű, hogy fogyaszthatjuk őket önállóan vagy köretként, elő- és főételként, de akár frissen préselve smoothie-ként is, így bármilyen alkalomra szeretnénk egészséges ételeket rendelni, helyet kaphatnak a menüben. Irodai és céges cateringre válaszd az Ordit.hu-t!