Változatos húsos hidegtálak bármilyen alkalomra

2022-08-08 •
Ordit
Változatos húsos hidegtálak bármilyen alkalomra
Facebook
LinkedIn

Ha egy nyári céges partyhoz keressük a tökéletes catering megoldásokat, a húsos hidegtálak nagyszerűen megmenthetik az estéket! A grillezés, a szezonális friss gyümölcsök és zöldségek tökéletes választásnak bizonyulnak a forró nyári napokon és estéken. Cikkünkben adunk néhány nagyszerű ötletet, ha már unjátok a kaszinótojást vagy a szendvicseket!

Charcuterie, a legextrább húsos hidegtálak egyike

A charcuterie a húskészítmények, például szalonna, szalámi, sonka, kolbász és pástétom elkészítésének kulináris művészete. Tekintsünk rá úgy, mint a „bor és popcorn” ​​(más néven könnyű felnőtt vacsora) kifinomultabb alternatívájára. Tökéletes könnyű előételként is szolgál, elkészítése nem igényel sok időt, sok hozzávalót azonban annál inkább!

A charcuterie egy francia szó amely olyan csemegeüzletet jelent, ahol kész sertéshús termékeket (sonkát, kolbászt és pástétomot) árulnak. Emellett utal az ilyen boltban árusított termékekre is, tehát a charcuterie kifejezés egyfajta étkezési helyre és az adott helyen árusított élelmiszerekre is vonatkozik.

Napjainkban a „charcuterie board” azaz hideg húsostál a hús- és sajttál általánosabb kifejezésévé vált, amely (teljesen opcionálisan) édes és sós összetevőket is tartalmazhat. A tálakon friss vagy szárított gyümölcsök, diófélék, szószok, mártások, pácolt vagy sózott ételek, csokoládé, és akár keksz is megtalálható. Fontos megjegyezni, hogy még extra összetevők hozzáadása esetében is a húsoké marad a főszerep, amelyet szorosan követnek a sajtok.

Egy igazán szezonális, nyári tál: dinnye és prosciutto

Ha egy kis nyári életérzést csempésznénk a húsos hidegtálakba, a dinnye színeket és lédússágot adhat egy látszólag egyszerű tányérhoz. Mivel a dinnye alacsony kalóriatartalmú, magas víztartalmú élelmiszer, amely hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, így fogyasztása rendkívül egészséges.

Friss fűszernövényekkel és apróra vágott pisztáciával tálalva igazán ínycsiklandó kulináris élményben lehet részünk. Ez a tál tökéletes egy nyári irodai összejövetelhez vagy kötetlen csapatépítőhöz, különösen, ha egy finom pohár fehérborral vagy rozéval párosítjuk.

Tenger gyümölcsei tálak

A tenger gyümölcseiből készült tálak nagyszerű módjai annak, hogy irodai rendezvényünket igazán egyedivé és emlékezetessé tegyük. Egy ízletes füstölt lazac-, osztriga- és garnélarák-válogatás valóságos tengerparti élményt nyújt, még az irodai falak között is! 

A tálakhoz gyakran citrom- és limeszeleteket, valamint ínycsiklandó mártogatós szószokat is biztosítanak, melyek igazán kihangsúlyozzák az ízeket. Fontos azonban meggyőződnünk róla, hogy elegendő tányér és tál rendelkezésünkre, mivel a rák és a kagyló fogyasztása körülményesebb lehet az átlagosnál. 

Wrap tálak

A wrap tálak ideálisak mindenki számára, hiszen a csodálatosan elkészített tekercsek formái és színei még a legválogatósabb evőket is vonzzák. Általában az ilyen típusú tányérok könnyen elkészíthetők és karbantarthatók, és még könnyebben fogyaszthatók. 

Különféle összetevőketet használhatunk különböző típusú tálak készítéséhez, legyen szó pulyka-, marhasült-, vagy csirketöltelékről, rendkívül változatos ízeket tapasztalhatunk meg. Továbbá csodálatos kiegészítője lehet a tányéron lévő wrapeknek, ha különböző önteteket is biztosítunk, amelyekbe mártogathatjuk a tekercseket.

Készülj fel a nyári irodai céges bulikra catering szolgáltatásaink segítségével, és lepd meg dolgozóid igazán finom, friss falatokkal bármilyen alkalomra!

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

Facebook
LinkedIn

KicsiZso Ajánlatok

HETI MENÜ (03.23. – 03.27.)

Hétfő

  • Currys zöldségkrémleves (GM/LM)
  • Tejszínes-gombás fusilli, bélszín csíkokkal


Kedd

  • Karfiolleves (GM/LM)
  • Holstein csirke, jázminrizzsel (GM/LM)


Szerda

  1. Csülkös bableves
  2. Grillezett camembert, salátával (GM)


Csütörtök

  • Gombaleves
  • Rakott kelkáposzta


Péntek

  • Mentás zöldborsókrémleves (GM) –
  • Citrusos halfilé, kuszkusz (LM)


Leves + főétel: 1350 Ft
Csak leves: 650 Ft
Csak főétel: 950 Ft 

A kiszállítás díja: 500 Ft. 
3.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.