Hidegtál rendelés a tavaszi-nyári szezonban

2022-04-21 •
Gabor Somogyvari
Hidegtál rendelés a tavaszi-nyári szezonban
Facebook
LinkedIn

A jó idő beköszöntével a szabadtéren elfogyasztott kávék és ebédek száma megnő, így az irodaházakban is előtérbe kerülhet a hidegtálrendelés. Ilyenkor végre megünnepelhetjük, hogy friss levegőn pihenünk meg, mielőtt visszatérnénk bokros teendőinkhez. 

Ebben az időszakban jól esik a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása, és kevésbé vágyunk nehéz ételekre. Éppen ezért irodai catering esetén érdemes lehet egy-egy ínycsiklandó hidegtálat kipróbálni. Adunk némi inspirációt, milyen hidegtálakkal hűsíthetitek magatokat!

Klasszikus hidegtálrendelés

Nincs is jobb, mint egy klasszikus, retro hidegtál! Már szüleink, nagyszüleink idejében is hagyomány volt vendégségbe érkezéskor, vagy ünnepség szervezésekor, hogy mindenki megjelent egy-egy finomságokkal telepakolt fém tálcával. 

Tavasszal, vagy a nyári hőségben azonban – bármilyen finom is egy kiadós pörkölt vagy egy extra tejszínhabos sütemény – kevésbé kívánjuk a nehéz ételeket. Irodai cateringhez érdemes lehet könnyed alternatívához nyúlni, hogy biztosan ne döntsön le senkit az ebéd utáni kajakóma!

Így hát ezekben a melegebb hónapokban főleg hódítanak a hidegtálak. A kaszinótojással, sonkával, tormával megpakolt tálak valódi retro hangulatot kölcsönöznek, amellett, hogy igen finomak is. A régi, jól bevált ízek kedvelői számára a kanapészendvics piros arannyal, vagy a zsíros kenyér lilahagymával is valódi kulináris ízélményt nyújthat. 

Szeretnél többet megtudni az Ordit piacvezető ‘Irodai bekészítés és catering szolgáltatásáról’? >>Kattints ide!

Keleti ízek a változatosságért

Ha új ízek kipróbálásán gondolkodunk, mindig jó ötlet lehet egy sushival megpakolt hidegtál rendelése is. A sushi rengeteg változatban elkészíthető, klasszikus módon hallal, vagy vegetáriánusan avokádóval, uborkával. Előnye, hogy glutén- és laktózmentes, ezért az ételérzékenyek is fogyaszthatják. 

A velünk szerződött catering partnerek között garantáltan találhatsz ételérzékenyek és speciális preferenciákkal rendelkezők számára is ideális megoldásokat!

Egy kiadós sushi tálal a húsevők és a vegetáriánusok is elégedettek lesznek, hiszen tényleg bárhogyan elkészíthető. Irodai környezetben szerencsés, hogy könnyen lehet fogyasztani, a haladóknak pálcikával, a kezdőknek villával. Akár versenyt is csinálhattok abból, kinek megy a legjobban a pálcikával való evés, és felzárkóztathatjátok az újoncokat!

Fingerfood és mártogatós

A gyümölcsök és zöldségek nagy kedvelői, valamint az ételérzékenyek számára is jó választás lehet egy hatalmas tál zöldséggel megpakolt mártogatós kompozíció. Jellemzően zellert, répát és uborkát szeletekre vágva tálalnak a catering szolgáltatók, mellé pedig sok-sok különféle szószt és mártást biztosítanak. Népszerű mártogatósnak számít például a hummusz, amely egy csicseriborsóból készült könnyed, mediterrán étel.

A mexikói konyha is tartogat ínycsiklandó finomságokat, ha csak egy könnyed, irodai snackre vágynánk. Egy friss, avokádóból készült guacamole szósz, vagy egy csípős salsa, netán sajtszósz igazi nyári hangulatot varázsol, egy nagyszerű beszélgetés közepette fogyasztva.

A fingerfood, azaz falatka étel is kiváló választás lehet, hiszen szó szerint apró finomságokkal kecsegteti a dolgozókat. Legyen szó mini hamburgerről, mini wrapekről, vagy épp egy ínycsiklandó pohárdesszertről, előny, hogy mindenbe belekóstolhatunk egy kicsit. Így az ételpazarlás ellen is tehetünk, hiszen nem marad tányérunkon sok-sok feleslegesen kiszedett, megmaradt étel. Éppen annyi falatkát ehetünk, amennyit csak szemünk-szánk kíván!

Mi, az Orditnál törekszünk arra, hogy környezettudatos megoldásokat alkalmazzunk, és tegyünk az ételpazarlás ellen. Ennek bizonyítékaként olvasd el legutóbbi blogcikkünket a Magyar Élelmiszerbankkal való összefogásunkról!

Szeretnél többet megtudni az Ordit piacvezető ‘Irodai bekészítés és catering szolgáltatásáról’? >>Kattints ide!

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

Facebook
LinkedIn

KicsiZso Ajánlatok

HETI MENÜ (03.23. – 03.27.)

Hétfő

  • Currys zöldségkrémleves (GM/LM)
  • Tejszínes-gombás fusilli, bélszín csíkokkal


Kedd

  • Karfiolleves (GM/LM)
  • Holstein csirke, jázminrizzsel (GM/LM)


Szerda

  1. Csülkös bableves
  2. Grillezett camembert, salátával (GM)


Csütörtök

  • Gombaleves
  • Rakott kelkáposzta


Péntek

  • Mentás zöldborsókrémleves (GM) –
  • Citrusos halfilé, kuszkusz (LM)


Leves + főétel: 1350 Ft
Csak leves: 650 Ft
Csak főétel: 950 Ft 

A kiszállítás díja: 500 Ft. 
3.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.