„Együtt a nélkülözés ellen!” – közös akciót hirdet az Ordit és a Magyar Élelmiszerbank

2022-04-07 •
Ordit
Együtt a nélkülözés ellen! - Közös akciót hirdet az Ordit és a Magyar Élelmiszerbank
Facebook
LinkedIn

Az Ordit Hungary mindig is szívén viselte környezetünk védelmét, illetve a nehéz sorsú embertársaink helyzetét. Első sorban ezért is szolgál nagy örömünkre, hogy a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, mint kiemelt partnerünk jelenik meg már több éve platformunkon. 

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület egyik fő célja, hogy felkutassa és eljuttassa a rászorulókhoz, azokat a biztonságosan fogyasztható, értékes, sőt sok esetben teljesen hibátlan termékeket, amelyek valamilyen okból nem kerülhetnek ki az áruházak polcaira.

Azért, hogy közelebb hozzuk a szervezet eszményiségét és bemutassuk legújabb közös akciónk részleteit, Horváth-Halmai Eszterrel, az Élelmiszerbank fundraising vezetőjével és Nagygyörgy Andrással, az egyesület külső kapcsolatokért felelős igazgatójával beszélgettünk.

Mi is az a Magyar Élelmiszerbank Egyesület?

A Magyar Élelmiszerbank 2005-ben jött létre, idén már 17 éve működik.

Létrejöttét nemzetközi példák inspirálták. Az ötlet egy Franciaországban élő magyar édesanyától származik, aki látta, hogy a nap végén az áruházakból nem a kukába kerülnek az aznap feleslegessé vált élelmiszerek, hanem egy jól megszervezett hálózat segítségével a rászorulókhoz kerülnek. 

A Magyar Élelmiszerbankot, egy klasszikus civil szervezet, amelyet magánszemélyek indítottak, önkéntes alapon. A mai napig, hihetetlenül professzionális folyamatok övezik a működését, melynek alapjául rengeteg ember és önkéntes hozzájárulása és munkája szolgál.

Miért van szükség az Élelmiszerbankra?

Vannak felmérések, pontosabban, olyan becslések, amelyek azt mutatják, hogy Magyarországon éves szinten 1,8 millió tonnányi olyan élelmiszer van, amelyet megtermelünk vagy külföldről behozunk, de nem fogyasztunk el. 

Ez azt jelenti, hogy egy átlag magyar háztartásban éves szinten fejenként 65 kilogramm élelmiszer hulladék keletkezik, ami egy hihetetlen nagy szám. Ennek körülbelül a fele megelőzhető lenne. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület azt a célt tűzte ki, hogy ezeket a feleslegeket felkutassa és eljuttassa a rászorulókhoz.

Honnan kerülnek az élelmiszerek az egyesülethez?

A lakossági gyűjtéseken és felajánlásokon kívül, legfőképp az áruházak és gyártók a saját sztenderdeik alapján nem megfelelőnek ítélt, forgalomba nem kerülő termékei érkeznek be az Élelmiszerbankhoz. 

Fontos, hogy teljesen tökéletes, hibátlan árukról van szó, amelyek biztonságosan fogyaszthatók, csak például lejárat közeliek, vagy valamilyen csomagolási hibával rendelkeznek.

Partnerek segítségével az Egyesület éves szinten kb. 8 000 tonnányi élelmiszert tud megmenti, ami közel 250 000 ember rendszeres támogatását teszi lehetővé. 

Miként működik együtt az Ordit és a Magyar Élelmiszerbank?

Adománygyűjtés céllal indult az együttműködésünk, amelyben egymást erősítve, közösen szeretnénk valamit felépíteni, ami igazi értéket képvisel. Az Ordit Hungary Kft. mindig is megpróbált mindent megtenni annak érdekében, hogy minél több vállalati partneréhez, illetve az ő dolgozóikhoz is eljusson annak a híre, hogy bizony az ételrendelések által is van lehetőség jótékonykodni.

Miként működik együtt az Ordit és a Magyar Élelmiszerbank

Az Orditon keresztül eddig is sokan értesülhettek az élelmiszer pazarlás témájáról és az élelmiszermentés fontosságáról. Az Ordit platformján működő virtuális éttermen keresztül befolyó adományok a tavalyi évben például 23.246 db élelmiszercsomag eljuttatását tették lehetővé rászorulóknak. 

Ez azonban még mindig szinte csak egy csepp a tengerben, ezért szeretnénk, ha idén, közösen még többet tudnánk tenni. Ezért örömmel jelentjük, hogy 2022. április 1-től egy új, nagyszabású, közös akciót indítunk, melynek jelmondata “Együtt az nélkülözés ellen”. 

Az akcióhoz olyan vállalkozások csatlakozását várjuk, amelyeknél jellemzőek a rendszeres irodai rendezvények. 

A kampány időtartama alatt minden egyes, a platformunkon keresztül leadott irodai bekészítés, vagy catering megrendelés után 5 db mentett élelmiszercsomag eljuttatásához szükséges összeggel támogatjuk a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját.

Hogyan vehetsz részt az akcióban?

Látogass el az Ordit weboldalára és rendelj a következő céges eseményre bármely “catering” címkével megjelölt szolgáltató partnerünk kínálatából. 

Egyedi ajánlat kapcsán, vagy kérdés esetén pedig vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal az [email protected] címen keresztül.

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

Facebook
LinkedIn

KicsiZso Ajánlatok

HETI MENÜ (03.23. – 03.27.)

Hétfő

  • Currys zöldségkrémleves (GM/LM)
  • Tejszínes-gombás fusilli, bélszín csíkokkal


Kedd

  • Karfiolleves (GM/LM)
  • Holstein csirke, jázminrizzsel (GM/LM)


Szerda

  1. Csülkös bableves
  2. Grillezett camembert, salátával (GM)


Csütörtök

  • Gombaleves
  • Rakott kelkáposzta


Péntek

  • Mentás zöldborsókrémleves (GM) –
  • Citrusos halfilé, kuszkusz (LM)


Leves + főétel: 1350 Ft
Csak leves: 650 Ft
Csak főétel: 950 Ft 

A kiszállítás díja: 500 Ft. 
3.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.