Az elmúlt néhány év tanulságként tapasztalhattuk, milyen fontos, hogy közös ételrendelés során mindenki számára külön, foodboxokba csomagolt adagokat biztosítsunk.
A koronavírus-járvány ugyanis jelentősen átalakította az irodába járási szokásokat, és a közös étkezéseket, mely következtében jóval elővigyázatosabban fogyasztanak együtt a kollégák.
Sok szempontból azonban előnyös, ha külön tálalva és csomagolva érkeznek a megrendelt ételek, hiszen jóval esztétikusabb, és egyenlőbb az elosztás is. Emellett mindenki a saját tempójában fogyaszthatja el a finom falatokat, a foodboxnak köszönhetően pedig akár haza is viheti a megmaradt ételt.
Praktikus és környezettudatos foodboxok
A foodboxok, azaz ételdobozok azt a fajta csomagolást jelentik, amelyben a legtöbb étterem és vendéglátóipari szolgáltató az ételeket szállítja. Rengeteg különféle típussal találkozhatunk méretet, színt, anyagot és nyithatóságot illetően is.
Leggyakrabban azonban – a Föld legnagyobb örömére – lebomló vagy újrahasznosított anyagokból készített papír foodboxokkal találkozhatunk. Szinte bármilyen típusú étel jól megfér egy ilyen típusú boxban, és még a levesek számára is találhatunk kerek, könnyű fogyaszthatóságra kialakított, jól zárható csomagolást.
A környezettudatosság, mint igény egyre gyakoribb a kisebb és nagyobb vállalatok részéről a szolgáltatók felé. Nagy létszám esetében különösen fontos, hogy felelősségteljesen, a környezetet legkevésbé terhelve szerveződhessen irodai cateringet felvonultató céges rendezvény.
A másik fontos szempont a környezetbarát csomagolás mellett az ételpazarlás elleni küzdelem, mely nálunk, az Ordit.hu-nál is fontos missziónak számít. Olvasd el blogcikkünket a Magyar Élelmiszerbankkal való összefogásunkról, és csatlakozz az ételpazarlás elleni mozgalomhoz!
Könnyebb fogyaszthatóság
A foodboxok másik kiemelt előnyének számít, hogy a kollégák könnyebben fogyaszthatják a számukra összecsomagolt és kiadagolt ételt. Az irodai cateringrendelés során a svédasztalos, konyhanyelven “kiszedős” módszer nem feltétlenül szerencsés, melynek több oka is van.
Bármilyen dresszkód is érvényes az irodában, bizonyára senki sem örülne, ha a tányér tartalma az ölében landolna. Különösen igaz ez akkor, ha egy drága öltönyről vagy kosztümről van szó, melynek tisztítása sem olyan egyszerű. Ha azonban nem kell egyik tálról a másikra átemelni, kiszedni a finomságokat, kisebb valószínűséggel történhetnek balesetek.
Emellett az ételek is sokkal esztétikusabban néznek ki kompakt módon összecsomagolva, mintha egy tányérra ide-oda pakolva kellene elfogyasztani őket. A foodboxok segítségével nincs szükség külön tányérokra, tálakra sem, evőeszköz segítségével könnyedén fogyaszthatóak az ételek közvetlenül a dobozból.
A lényeg a tartalom!
Bár rendkívül fontos az esztétikus, kompakt és praktikus csomagolás, legalább ennyire lényeges a foodbox tartalma is. Az ételek íze, minősége, változatossága sem mellékes, különösen akkor, ha egy szolgáltatótól rendszeres az irodai ételrendelés.
A már ismerős ízek hamar unalmassá válhatnak egy idő után, így fontos, hogy többféle konyha többféle ízvilágát is felvonultassák a szolgáltatók.
Fontos továbbá, hogy legyen elegendő alternatív megoldás ételérzékenyek és különleges étrendet követőek számára is. Így garantáltan senki nem marad ki a közös irodai étkezésekből, és a finom falatok felett nagyszerű beszélgetések bontakozhatnak ki!