Rendezvénycatering checklist, avagy mit ne felejtsünk el szervezés során?

2022-08-29 •
Ordit
Rendezvénycatering checklist, avagy mit ne felejtsünk el szervezés során
Facebook
LinkedIn

A rendezvénycatering gyakran minden esemény sarokköve, hiszen rendkívül fontos szerepet játszik annak sikerességében. Szervezőként rengeteg különböző dologra kell odafigyelnünk, és úgy érezhetjük, a catering csak egy kis szelete az egész programnak. 

Valójában azonban a balul sikerült, nem elég változatos, netán kevés mennyiségű catering garantáltan legörbíti vendégeink száját – hiszen ki távozik szívesen korgó gyomorral? Annak érdekében, hogy egyszerűbbé tegyük a következő rendezvényed étkeztetési követelményeit, összeállítottuk egy hasznos ellenőrző listát!

Eszközök, kellékek, kiegészítők a rendezvénycateringhez

Kezdj el minden cateringszervezést azzal, hogy alaposan utánajársz a vendégül látottak számának. Ha pontosan nem tudod meghatározni, egy körülbelüli létszám sokat segíthet a cateringszolgáltatónak. Emellett gondold végig a lehetőségeket, amelyeket a helyszín biztosíthat.

Egy céges kerti party esetén könnyen lehet, hogy az áram biztosítása is külön szervezést igényel, míg egy mindennel felszerelt konferenciaközpontban akár még külön étkező is rendelkezésre áll majd.

Ennek függvényében gondoljuk át, hogy milyen típusú tálalóeszközökre, kellékekre lesz szükség. Svédasztalos irodai cateringhez fontos, hogy mindenki számára legyen elegendő tányér és evőeszköz. Számoljunk azzal, hogy a vendégek akár több ételkört is futnak majd, így fejenként egy-egy tányér nem lesz elegendő. Különösen fontos továbbá, hogy rendelkezzünk elegendő, és az étel állagának megfelelő spatulával, szedővel és fogóval.

Jó, ha gondoskodunk elegendő szalvétáról, és világosan kijelöljük az üres tányérok helyét, hogy az ne foglalja a helyet az egész rendezvény alatt. Természetesen jó, ha biztosítunk poharakat és vizeskancsókat is, különösen a nyári nagy melegben, hogy a vendégek bármikor felfrissíthessék magukat.

Készüljünk a különböző ételpreferenciákra!

Bár kétségtelenül minden eseménynek megvannak a saját menüpreferenciái, legyünk óvatosak, ha elkötelezzük magunkat bármi mellett, amit nehéz lesz megvalósítani. A menü kiválasztásakor érdemes néhány fontos szempontot figyelembe venni.

Ne felejtsük, hogy fontos előzetesen is gondolni a speciális étrendet követők, ételallergiával együtt élők, valamint vegetáriánus és vegán vendégek lehetőségeire. Az is elengedhetetlen, hogy pontosan és világosan tüntesse fel a cateringszolgáltató cég az allergéneket, így a vendégek gyorsan megtalálják a számukra megfelelő ételeket.

Lehetőleg ne arra törekedjünk, hogy egyszerűen letudjuk a speciális étrendet követők menüválasztékát, hanem tiszteljük meg őket igazi, változatos és ínycsiklandó kínálattal. Bár igazán finom fogás a rántott sajt, garantáltan sok vegetáriánus unja már ezt az alternatívát.

Időzítés és logisztika

Fontos figyelembe venni a rendezvényre szállított élelmiszerek és felszerelések logisztikáját. Minden esetben egyeztessünk részletesen a helyszínnel és a vendéglátókkal a berakodási területek, útvonalak és tárolás meghatározásában. Derítsük ki, vannak-e a helyszínen használható hűtőszekrények, és egyeztessük a catering legjobb szállítási, valamint felszolgálása idejét.

Ha készen állsz a rendezvény étlapjának megtervezésére, itt az ideje, hogy felvedd velünk a kapcsolatot! Ha pedig még nem döntöttél egy szolgáltató mellett sem, szívesen segítünk rendezvényed cateringjének kiszállításában és lebonyolításában!

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

Facebook
LinkedIn

KicsiZso Ajánlatok

HETI MENÜ (03.23. – 03.27.)

Hétfő

  • Currys zöldségkrémleves (GM/LM)
  • Tejszínes-gombás fusilli, bélszín csíkokkal


Kedd

  • Karfiolleves (GM/LM)
  • Holstein csirke, jázminrizzsel (GM/LM)


Szerda

  1. Csülkös bableves
  2. Grillezett camembert, salátával (GM)


Csütörtök

  • Gombaleves
  • Rakott kelkáposzta


Péntek

  • Mentás zöldborsókrémleves (GM) –
  • Citrusos halfilé, kuszkusz (LM)


Leves + főétel: 1350 Ft
Csak leves: 650 Ft
Csak főétel: 950 Ft 

A kiszállítás díja: 500 Ft. 
3.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.