A séf az Olasz hét mögött: Roberto Favaroval beszélgettünk a főzésről, a családról és a Sex Pistolsról

2020-04-22 •
Ordit
Facebook
LinkedIn
A héten Roberto Favaroval beszélgettünk, a séffel, aki a Corvina ”Olasz hét” ételeinek megálmodásáért felelős. Roberto vagy ahogy mindenki ismeri Robi, 2012 óta él Magyarországon, eredetileg ruhatervezést tanult, de később a gasztronómiában találta meg az igazi boldogságot. Robi a mediterrán, olasz ízek szakértője, a magánéletben pedig Ábel Anita színésznő kedvese.

Hogy mi alapján is találja ki egy séf egy tematikus hét ételeit? A járvány miatt nagyon egyedi a helyzet, így most jóval több dologra kell odafigyelni. Először is, hogy mi elérhető a piacon, mit lehet jó áron, a kívánt mennyiségben beszerezni, illetve az is, hogy a menüárból tényleg a maximális minőséget hozzuk ki. Robi hitvallása az, hogy hogy boldog ízeket adjon az embereknek, olyan ételeket, amiktől ő is bármikor jó hangulatba kerül.

Melyik a kedvenc ételem az olasz hét menüjéről? Attól függ, milyen a kedvem épp, most például szívesen ennék egy almatortát, este pedig egy jó paradicsomos húsgolyóval zárnám a napot.

A Corvina konyhája igazi csoda, de egy ekkora konyhában főzni nagy kihívás, így a csapatmunka és az egymás iránti támogatás különösen felértékelődik. „Ez egy különleges helyzet, de szerencsére régóta ismerem a Corvinásokat, igazán baráti a viszonyunk és jól lehet velük együttműködni, ez nagyon megkönnyíti a dolgokat” – tette hozzá.

Robi elmondta, hogy a számára a járvány nem hozott sok változást a munkájában, hiszen már jó pár éve nem frontember, hanem inkább a háttérben dolgozik, mint tanácsadó, alapanyag fejlesztő, és beszerző.

Azért mikor szükséges boldogan beállok a konyhába, például otthon. Azt szeretem mikor én diktálom a tempót!

Kevesen tudják, de itthon a járvány kitörésekor az Ordit.hu ételrendelési platform és a Corvina Party Service voltak az elsők, akik egy szoros együttműködés keretében elindították a megfizethető árú, minőségi ebédmenü kiszállítást. Az együttműködés sikeresnek bizonyult, mára a rendelésszám annyira megnövekedett, hogy a Corvina egyre több embernek tud újra munkát biztosítani, ami egy fantasztikus dolog a jelenlegi helyzetben.

Mindenkinek gyökeresen megváltoztak a napjai a járvány kitörése óta, Robi is csak nagyon ritkán megy el otthonról, csakis olyankor, ha nagyon muszáj. „Ez a része hiányzik!” – tette hozzá.

„A munkám akciódús része lecsendesült, nincs kóstolás, a beszerzést online csinálom, és a fejlesztésekkel is online foglalkozom. A Corvina konyhájában, ami egy fantasztikusan megépített konyha, teljesen biztonságos, ki tudom próbálni az ötleteimet és persze itthon is nagyon sokat főzöm.” – mondta.

Robi a magánéletben Ábel Anita párja, akivel sok időt töltenek közösen a konyhában. 
Anita a legjobb konyhalány, mindent együtt főzünk és félszavakból megérti, hogy mit kérek tőle. Amikor viszont ő főz, nekem ki kell mennem a konyhából, mert túl nagy rajta a nyomás.” – tette hozzá nevetve.

Manapság egyre fontosabb, hogy figyeljünk az apróságokra és feldobjuk a napjainkat olyan dolgokkal, amelyekben örömünket leljük. Robi számára a főzés mellett a zene hoz igazi kikapcsolódást, de elmondása szerint a zene, főzés közben is nagyon fontos.

Hogy melyek a kedvenc főzős számaim? Attól függ mit főzöm és milyen a kedvem, de a Sex Pistolstól Vivaldiig minden játszik! A zene kiegészíti a főzést és inspirál.

De nem csak a zene van Robira jó hatással, otthon például sokszor Anita kislánya, Luca kedvében szeretne járni. „Nagyon szeretek a gyerekek ízvilágával dolgozni! Sokszor igazi kihívás, de ha jól érzem magam, könnyen inspirálódom.” – tette hozzá.

Robi is próbálja aktívan és hasznosan tölteni napjait, nemrég például beiratkozott egy online kurzusra, ami az ízek tanulmányozásáról szól. „Nagyon lebilincselő a képzés, azóta csak a tananyagot és az ehhez kapcsolódó témákat olvasom, borzasztóan izgat a gasztronómiának ezen ága. Klasszikus főzős videókat nem nagyon nézek, inkább azokat szeretem, amik az alapanyagról és a technikákról szólnak!” – mondta.

Végezetül még kiemelte: „Vannak olyan alapanyagok, amiket mindig megpróbálok az ételekbe belecsempészni és ezek minden háztartásban megtalálhatók.
Ezek a szív, az érzés és a szenvedély!

Tudtad? 

A Corvina minden héten finomabbnál-finomabb ebéddel készül, melyet rendelési összegtől függetlenül ingyenesen házhozszállít Budapest legtöbb kerületében.
Kattints ide és nézd meg az aktuális menüjüket!

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

Facebook
LinkedIn

KicsiZso Ajánlatok

HETI MENÜ (03.23. – 03.27.)

Hétfő

  • Currys zöldségkrémleves (GM/LM)
  • Tejszínes-gombás fusilli, bélszín csíkokkal


Kedd

  • Karfiolleves (GM/LM)
  • Holstein csirke, jázminrizzsel (GM/LM)


Szerda

  1. Csülkös bableves
  2. Grillezett camembert, salátával (GM)


Csütörtök

  • Gombaleves
  • Rakott kelkáposzta


Péntek

  • Mentás zöldborsókrémleves (GM) –
  • Citrusos halfilé, kuszkusz (LM)


Leves + főétel: 1350 Ft
Csak leves: 650 Ft
Csak főétel: 950 Ft 

A kiszállítás díja: 500 Ft. 
3.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.