Egyre nagyobb a kereslet a vegán szendvicsek iránt, mind többen térnek át húsmentes étrendre különféle okokból, illetve a húsevők közül is többen fogyasztanak szívesen ilyeneket a céges rendezvények, irodai meetingek alkalmával. A szendvicsek nagyszerű lehetőséget kínálnak, ha sok embert kell egyszerűen és gyorsan jóllakatni, hiszen rendkívül változatosan készíthetők, és akár állva, tányér nélkül is fogyaszthatók.
Közkedvelt összetevői hidegtálaknak, amolyan “fogd és vidd” falatkák, amelyek kreatívan, minőségi alapanyagokból készítve sokak tetszését elnyerik. Igazán jól variálhatók az alapoktól kedve a feltéteken át a tálalásig, így szinte minden rendezvényen megállják a helyüket. Vegán változataik is sokfélék lehetnek, így tökéletesen megfeleltethetők a speciális igényeknek.
Húsmentes étrend egészségesen és változatosan
A tudatosság az élet több területén is megfigyelhető és divat lett, az étkezés sem kivétel ez alól. De vannak, akik nem ideológiai okokból utasítják el az állati eredetű élelmiszereket, hanem valamilyen ételérzékenység, intolerancia okán. Szerencsére ma már megoldható az ő kiszolgálásuk is, és az irodába, a céges rendezvényekre is rendelhetsz vegán ételeket.
Ezek a finomságok nem tartalmaznak húsféléket, tejterméket, halat, tojást, de még mézet sem, így a legszigorúbb diétát követők számára is megfelelőek. A növényi alapú ételek vitaminokban és ásványi anyagokban, tápanyagokban gazdagok, így az egészségünket szolgálják. Emellett ízletesek, így olyan kollégák is szívesen kipróbálják, akik egyébként húsféléket, sajtot is fogyasztanak, de nyitottak új ízekre.
Kreatív vegán szendvics változatok
A vegán szendvicseket nem úgy kell elképzelni, mint natúr ízű, zöldségre halmozott zöldségeket, hiszen sokféle hüvelyesből, például csicseriborsóból, lencséből, babból, valamint padlizsánból, céklából, avokádóból és más zöldfélékből készített, finoman fűszerezett krémek helyettesíthetik a vajat, vaj- és sajtkrémeket.
Ma már számtalan húshelyettesítő vegán készítmény is kapható, amelyekkel nagyszerűen pótolhatók a szendvicseken a felvágottak, és szinte nem is lehet észrevenni a különbséget egy normál és egy vegán szalámi között.
Grillezett, pácolt verziók, aszalt paradicsom vagy ha ropogósabb változatot szeretnél, nyers zöldségek lehetnek a feltétek, de akár tofu is kerülhet a szendvicsekre.
Mindennek az alapja a jó minőségű, jó ízű kenyér, amely egészségesebbé, ízletesebbé tehető, ha teljes kiőrlésű, rozsos, tönkölybúzás vagy többmagvas alternatívát választunk. Népszerű kanapé-, bagel- vagy croissantszendvics is készülhet vegán változatban, az irodai bekészítések esetén is egyre népszerűbb.
Izgalmas ízek és összetevők
A vegán szendvicseknek is számtalan fajtája létezik, és egyre több cég készít ma már ilyen finomságokat, így ha növényi étrendet folytatók számára keresel megoldást egy céges rendezvényre vagy az irodába, van miből válogatni.
A vegán alkalmazottak, partnerek, ügyfelek szemében komoly értékkel bír az a munkáltató, aki figyelmes, törődik a jóllétükkel, és figyelembe veszi a különleges étrendi szokásaikat. Így közösségépítő erővel is rendelkezik, az összetartozás érzését erősíti.
És a hagyományos étrendet folytató kollégákat is megismertetheted új, izgalmas ízekkel, ezáltal tágíthatod a világukat, közelebb viheted egymáshoz a húsfogyasztókat és az egyesek által csodabogárnak tekintett vegánokat.
Catering kapcsán gondolj az Ordit.hu-ra, add le rendelésedet akár egyszeri alkalomra, akár rendszeres étkezés biztosítására még ma!