Mire érdemes figyelned, ha ételt rendelsz a koronavírus járvány alatt?

2020-04-21 •
Ordit
Facebook
LinkedIn
Fogadd meg ezt a négy fontos tanácsot és tedd jobbá, biztonságosabbá az ételrendelést, és támogasd a lakóhelyeden működő éttermeket.

Ha hihetünk a jóslatoknak🧙‍♂️, akkor a járvány üteme hamarosan lassulásnak indulhat, ami szuperül hangzik, ez viszont korántsem jelenti azt, hogy mostantól kevésbé kell óvatosnak lennünk a mindennapjainkban. 

A járvány indulása óta az ételrendelés sok embernek nyújt segítséget: van akinek nincs ideje minden nap főzni, ezért heti ebédmenüt rendel, van, aki rendszeresen meglepi magát és családját egy-egy különleges vacsorával, de olyan is akad, aki a vasárnapi ebédet rendeli házhoz a már jól bevált, kedvenc, helyi étterméből. 

Ha szeretnél te is hozzájárulni a környezeted jólétéhez, fogadd meg ezt a négy fontos tanácsot és tedd jobbá, biztonságosabbá az ételrendelést, és támogasd a lakóhelyed közelében működő éttermeket.

1. Légy körültekintő 

Korai tesztek azt mutatták, hogy a vírus hő hatására inaktiválódik, ebből következik, hogy a főtt étel által való megfertőződés esélye igen csekély.

Felmerülhet viszont a szállítódobozok és csomagolóanyagok kérdése.

Az eddig rendelkezésre álló információk alapján az élelmiszerek csomagolásán a koronavírus nagyon rövid ideig képes életben maradni, ezáltal fertőzni. Ennek ellenére érdemes azért betartani az alapvető higiéniai szabályokat. Töröld át fertőtlenítő kendővel a dobozok külsejét és fogyasztás előtt mindig moss alaposan kezet.

2. Tarts kellő távolságot 

Az ételrendelő portálok mindegyikén lehetőséged van megadni, ha érintkezésmentesen szeretnéd megkapni a megrendelt ételt, így ne légy rest és használd ezt a lehetőséget. 

Rendeléskor a megjegyzés rovatba írd be, hogy hol szeretnéd, hogy a futár elhelyezze az ételt. Ez lehet akár az ajtó előtt, az ablakban, a lépcsőház bejáratánál, a recepción, vagy bármi. Egy kis odafigyeléssel minimalizálhatod a kockázatot mind a magad, mind a futár számára.

3. Légy megértő 

Most mindenkire hatalmas nyomás nehezedik, így ha véletlenül hiba csúszik a rendszerbe, vagy ha a futár pár percet késik, légy megértő és próbálj megbocsátani neki.

Lépj kapcsolatba az étterem vagy a rendelési platform ügyfélszolgálatával, biztos lehetsz benne, hogy mindent megtesznek majd, hogy jóvá tegyék a dolgot!

4. Támogasd a helyi vállalkozásokat 

A vendéglátás nagyon fontos része a hazai gazdaságnak és rengeteg ember megélhetése függ tőle. A járvány nagyon súlyosan érintette a teljes vendéglátó ipart, a bevételek elmaradása miatt pedig a legtöbb étterem fennmaradása veszélybe került. Segít-e, ha a járvány alatt ételt rendelsz? Igen, de még mennyire! Sok étterem kezdett házhozszállításba és az ételrendelések növekvő száma miatt egyre több embernek tudnak ismét munkát biztosítani, ami egy szuper dolog manapság. De ez nem azt jelenti, hogy a kiszállító éttermek hatalmas profitot termelnek, hanem most ők is a túlélésért küzdenek, ezért minden leadott rendelésnek ezerszer nagyobb jelentősége van.

Köszönjük, hogy velünk vagy!

TUDTAD?
👇Az Orditnál több mint száz étterem kínálatából rendelhetsz házhozszállítással.👇

Kattints ide és nézd meg, hogy mely éttermek szállítanak lakóhelyedre.

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

Facebook
LinkedIn

KicsiZso Ajánlatok

HETI MENÜ (03.23. – 03.27.)

Hétfő

  • Currys zöldségkrémleves (GM/LM)
  • Tejszínes-gombás fusilli, bélszín csíkokkal


Kedd

  • Karfiolleves (GM/LM)
  • Holstein csirke, jázminrizzsel (GM/LM)


Szerda

  1. Csülkös bableves
  2. Grillezett camembert, salátával (GM)


Csütörtök

  • Gombaleves
  • Rakott kelkáposzta


Péntek

  • Mentás zöldborsókrémleves (GM) –
  • Citrusos halfilé, kuszkusz (LM)


Leves + főétel: 1350 Ft
Csak leves: 650 Ft
Csak főétel: 950 Ft 

A kiszállítás díja: 500 Ft. 
3.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.