Egyszerű hidegtálak bármilyen eseményre

2023-04-20 •
Ordit
Egyszerű hidegtálak bármilyen eseményre
Facebook
LinkedIn

Az egyszerű hidegtálak olyan jolly jokernek minősülő fogások, amiket szinte bármilyen rendezvényen el lehet képzelni. 

Az egyik legnagyobb előnyük, hogy szinte végtelen módon variálhatóak, könnyen fogyaszthatóak, mégis laktató ételeket tartalmaznak, és kimondottan ízlésesen lehet őket összeállítani. De ezeket az előnyös tulajdonságokat bővebben is kifejtjük cikkünkben.

Variációk tárháza

A hidegtálakra gondolva a legtöbbeknek az elmúlt évtizedek során berögződött kaszinótojás – sonkatekercs – stefánia szelet szentháromság jut eszébe, és a köré csoportosított zöldségek, mint például az uborka és a paradicsom. Pedig valójában sokkal nagyobb potenciál rejlik benne. Az egyszerű hidegtálra tulajdonképpen bármilyen étel kerülhet, aminek a fogyasztása során nem ront az élményen, ha nincs felmelegítve.

Emiatt persze megvannak a bevett ételek, amiket unalomig ismerünk már, de ha a rendezvényedre valami újítást szeretnél, akkor érdemes olyan catering ajánlatot kérni, ahol tudják, mitől lesz izgalmas egy rendezvény ételkínálata, és nem félnek az újítások gondolatától sem. 

Így a magyaros lehetőségeken túlnyúlva akár más nemzetek és tájegységek ételei, fűszerei vagy jellemző fogásai is megjelenhetnek a tálakon, a vendégek pedig az újdonságok hatása alá kerülnek majd.

Könnyen fogyasztható, egyszerű hidegtálak

Az szinte biztos, hogy nincs két egyforma rendezvény, még akkor sem, ha ugyanaz szervezi ugyanarra a helyszínre, hiszen nagyon sok befolyásoló tényező van. A felszolgált vagy kínált ételekkel kapcsolatban sok esetben alakul ki hatalmas dilemma. Legyen felszolgált étel, vagy elég egy büféasztal? Ha az utóbbi, akkor vajon mi kerüljön rá? 

A hidegtálakon többnyire olyan ételeket lehet találni, amik ugyan nem tartoznak a “fogd és edd” kategóriába, de nem is olyan körülményesek. Legalábbis nem feltétlenül van hozzá szükség arra, hogy szertartásosan, egy asztal mellett ülve legyenek elfogyasztva. 

Egy tányér a kézbe és egy evőeszköz, és akár csoportban állva, beszélgetés közben is meg lehet enni a hidegtálon lévő fogásokat. Ezzel pedig igen sok dilemmát meg lehet oldani, a rendezvény hangulata pedig sokkal közvetlenebb lesz.

Laktat is és nem is

Az egyszerű hidegtálak variálhatósága lehetőséget biztosít arra, hogy különböző módokon pozícionáld őket az étkezésben. Lehet rájuk csipegetős, kínáló ételként tekinteni, használhatjuk vendégvárónak, előételnek, de akadnak esetek, amikor nem szeretnénk nagy közös étkezést tartani, de a hidegtálakra ilyenkor is számíthatunk. A vendégek pedig maguk dönthetik el, hogy a laktatóbb falatokért nyúlnak, vagy inkább a könnyed darabokra esik a választásuk.

A catering szolgáltatókon keresztül céges eseményekre rendelhető hidegtálak nem véletlenül örvendenek tehát ekkora népszerűségnek. Ezeken a tálakon nem kell túl sokat gondolkozni, több elképzelésbe is minden gond nélkül beilleszthetőek. Az allergia, vagy étkezési preferenciák (például bio/paleo/vegán/vega/stb.) is figyelembe vehetőek, így nem kell attól tartani, hogy egyesek egyáltalán nem tudnak majd enni a rendezvényünkön.

Még keresed a tökéletes catering szolgáltatót a céges rendezvényre, de szükséged lenne néhány tippre vagy iránymutatásra a szervezéssel kapcsolatban? Fordulj bátran munkatársainkhoz a weboldalunkon megadott elérhetőségek egyikén, és találjátok meg együtt az ideális jelöltet és helyszínt!

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

Facebook
LinkedIn

KicsiZso Ajánlatok

HETI MENÜ (03.23. – 03.27.)

Hétfő

  • Currys zöldségkrémleves (GM/LM)
  • Tejszínes-gombás fusilli, bélszín csíkokkal


Kedd

  • Karfiolleves (GM/LM)
  • Holstein csirke, jázminrizzsel (GM/LM)


Szerda

  1. Csülkös bableves
  2. Grillezett camembert, salátával (GM)


Csütörtök

  • Gombaleves
  • Rakott kelkáposzta


Péntek

  • Mentás zöldborsókrémleves (GM) –
  • Citrusos halfilé, kuszkusz (LM)


Leves + főétel: 1350 Ft
Csak leves: 650 Ft
Csak főétel: 950 Ft 

A kiszállítás díja: 500 Ft. 
3.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.