Remek feltét az avokádó a szendvicsen, aminek egyre több rajongója van, hiszen fő összetevője egészséges zsírokban, vitaminokban és tápanyagokban rendkívül gazdag, ráadásul hosszú időre teltségérzetet okoz, és nem mellesleg a színe is gyönyörű.
Reggelire tökéletes, de egy gyors ebéd alkalmával is megteszi, hiszen sajtokkal, sonkával, lazaccal, tonhallal, tojással is nagyszerűen kombinálható. A szendvics alapjául használt péksütemény is változatos lehet, a toast kenyeret is elbírja, de ropogós kézműves kovászos kenyérre téve valódi ízorgia.
És azoknak is tökéletes, akik diétát vagy más speciális étrendet követnek. Adható krémnek, egyszerűen vagy különlegesen szeletelve. Irodai reggelikhez, hidegtálakhoz, fogadásokra és apetizerként minden alkalomra nagyszerű lehet a szendvics. Lássuk, miért szeretjük az avokádós szendvicseket, és ezenkívül még mi minden kerülhet az imbisztálakra!
A hidegtálak sztárjai, a szendvicsek
A szendvicseket ma már mindenki ismeri és szereti, számtalan variációban elkészíthetők, sósan és édesen, harapásnyi falatokban vagy kiadós hideg ebédnek az iskolába, munkahelyre, kirándulásokra. Ám ami ma egyértelmű, nem volt mindig az, a 18. századig senki nem ismerte és készítette ezt a finomságot.
Elnevezését “feltalálójáról”, Lord Sandwichről kapta, aki a legendák szerint annyira belefeledkezett szenvedélyébe, a kártyázásba, hogy az asztaltól sem volt hajlandó felállni. De mivel megéhezett, megkérte komornyikját, hogy vigyen neki a hideg sültből 2 szelet kenyér közé csomagolva. Így született a táplálkozás gyors és laktató formája, a szendvics.
Mi is emiatt szeretjük és készítjük, bármilyen alkalomról is van szó. És persze azért is, mert ízlés, illetve a rendelkezésre álló hozzávalók függvényében rendkívül változatosan készíthető. Eredeti hideg változta mellett kedveltek a sütőben, grillen és szendvicssütőben készült meleg változatok is.
Egyszerű és gyors harapnivaló
Előnyei miatt nemcsak a háztartások konyháiban készülnek szendvicsek, hanem a street foodok között is előkelő helyet foglalnak el, illetve a különféle formális és informális összejöveteleken is kedvelt finomságok.
Mindenki ízlésének megfelelően elkészíthetők, akár az alapul szolgáló kenyérféléket, akár a feltéteket nézzük. A klasszikus változatokba valamilyen hús- és sajtféle, valamint salátalevél, paradicsom- vagy uborkaszelet kerül, de készíthető hús- és mindenmentes változatban is.
A falatnyi kanapé- vagy partyszendvicsek kis méretüknek és dekoratív megjelenésüknek köszönhetik népszerűségüket, nagyszerűek lehetnek bekészítésre meetingekre, állófogadásokra, kisebb és nagyobb rendezvényekre. A zárt szendvicsek nagyszerűen csomagolhatók, így utazásokon kedvelt harapnivalók.
Tápláló és finom az avokádó a szendvicsben
Az egészséges avokádóban az is a nagyszerű, hogy sós és édes ételekhez ugyanúgy használható, gyakran kombinálják csokoládéval, banánnal és más gyümölcsökkel, és készítenek belőle különféle édességeket. De a sós szendvicseknek is kedvelt alapanyaga, illetve ebből készül a híres mexikói guacamole is, ami mártogatósként zöldséghasábok mellé is nagyszerű.
Az avokádós szendvics alapja lehet kenyérféle, a manapság trendi croissant vagy bagel, de nagyszerűen passzol a különböző lepényekhez is. Ízben jól kiegészítik a sonkafélék, a füstölt lazac, a tonhal, valamint a különböző sajtok, továbbá kínálható mellé paradicsom, zöldségcsíra, rukkola, cékla vagy más zöldség. Ízletes tojáskrémmel, főtt, buggyantott és tükörtojással. Céges rendezvény cateringre válaszd az Ordit.hu-t!