Állófogadás során felszolgált ételek diétázók számára

2023-04-26 •
Ordit
Állófogadás során felszolgált ételek diétázók számára
Facebook
LinkedIn

Az állófogadás során felszolgált ételek kínálata egészen változatos tud lenni, de azok számára, akik valamilyen speciális étrendet folytatnak, ilyen helyeken is akadhatnak nehézségek. Éppen ezért ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány javaslatot, hogy mit érdemes belevenni az állófogadás kínálatába, ha szeretnétek számolni a speciális étrendet követő és diétázó vendégekkel is a céges rendezvényen.

Miért van szükség ennyi speciális ételre?

A régi korok embere pár évtizeddel ezelőtt még nem nehezítette meg az életét ennyiféle étrenddel. Az ok egyszerű: lényegesen kevesebb volt az ételintoleranciában szenvedő és az allergiás ember, valamint az életmódbeli különbségek miatt az elhízás sem volt ennyire gyakori, mint manapság. 

Mióta mindkettő szélesebb réteget érint, sokkal jobban oda kell figyelni egy rendezvény szervezése során is, hogy legyenek olyan ételek, amiket bárki el tud fogyasztani. Általában a növényi alapú, “mindenmentes”  ételekkel nehezen lőhetünk mellé, de talán a legjobb döntés, ha előre megkérdezzük a vendégeket az ételfogyasztási preferenciáikról.

Hidegtálak az állófogadásokon

A hidegtálrendelés nagyon népszerű az állófogadásokat szervezők körében. Nem meglepő, hiszen egy könnyen variálható, és könnyen fogyasztható ételekkel megpakolt tálról beszélünk, ami bármelyik vendég igényeit kielégítheti. 

A megszokott kaszinótojás vagy sonkatekercs helyét bármikor felválthatja vegán fasírt, tofu, vagy éppen falafel is. A mártogatósok is könnyedén kiválthatóak egy kis hummusszal például, de az indiai konyhában is számos lehetőséget találhatunk a húsmentességre, vagy a különleges fűszerek kipróbálására is.

A bio és környékről származó alapanyagokkal nagyon sokat tudunk tenni a környezet védelme érdekében, így ha a cég elköteleződött a zöld mozgalmak irányában, érdemes lehet egy ilyen opciót is a számításba venni. Ezzel ugyanis nemcsak a felesleges vegyszerhasználattól tudjuk megóvni a bolygót, hanem akár attól is, hogy a felkínált ételek között több olyan is legyen, ami különböző módokon átutazta a fél világot.

Desszertek az állófogadáson kínált ételek között

A desszertek szerves elemét képezhetik bármelyik állófogadásnak. Ezek a sütemények, pohárkrémek, és egyéb nassolnivalók egy olyan színfoltot képezhetnek a rendezvényen, ami megmosolyogtatja a bennünk szunnyadó kisgyermeket. 

Miért fosztanánk meg hát a diétázókat ettől a lélektani időutazástól? A vegánok és paleolit étrendet követők számára tanácsos külön készülni, hogy a felhasznált alapanyagok között ne legyen semmi állati eredetű. Szerencsére  a két trend között van némi átfedés, így lehet, hogy mindenki megtalálhatja ugyanabban a süteményben a számításait. 

A céges desszertrendelés során jó tudni, hogy vannak-e olyanok is a vendéglistán, akik valamilyen ételintoleranciában szenvednek, így kénytelenek speciális étrendet követni. A cukorbetegek, inzulinrezisztensek, tej-, liszt- és tojásallergiások biztosan hálával fognak gondolni a szervezőkre, ha meglátják, hogy olyan ételekkel is készültek, amiket bárki megehet mindenféle káros következmény nélkül.

Te tudod már, hogy milyen ételekkel töltitek meg az állófogadás asztalait, vagy még mindig hezitálsz? Kérdéseiddel és kételyeiddel keresd bátran az csapatunkat a weboldalunkon megadott elérhetőségek egyikén, hogy megszervezhesd az év leglaktatóbb partiját!

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

Facebook
LinkedIn

KicsiZso Ajánlatok

HETI MENÜ (03.23. – 03.27.)

Hétfő

  • Currys zöldségkrémleves (GM/LM)
  • Tejszínes-gombás fusilli, bélszín csíkokkal


Kedd

  • Karfiolleves (GM/LM)
  • Holstein csirke, jázminrizzsel (GM/LM)


Szerda

  1. Csülkös bableves
  2. Grillezett camembert, salátával (GM)


Csütörtök

  • Gombaleves
  • Rakott kelkáposzta


Péntek

  • Mentás zöldborsókrémleves (GM) –
  • Citrusos halfilé, kuszkusz (LM)


Leves + főétel: 1350 Ft
Csak leves: 650 Ft
Csak főétel: 950 Ft 

A kiszállítás díja: 500 Ft. 
3.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.