Akár 2-3x magasabb irodai létszám a Cloud Canteen segítségével

2022-03-18 •
Ordit
Akár 2-3x magasabb irodai létszám a Cloud Canteen irodai ebédrendelsé segítségével
Facebook
LinkedIn

Hogyan vehetők rá a home office kényelméhez és biztonságához ragaszkodó munkatársak, hogy akárcsak heti néhány napra is, de újból bejárjanak az irodába dolgozni? Komoly dilemmát okozó kérdés ez manapság munkáltatóknak, irodabérlőknek, HR-specialistáknak.

Könnyen lehet, hogy megérkezett a várva várt megoldás. A cikkben ugyanis azt mutatjuk meg, hogy a Cloud Canteen szolgáltatása miként csábíthat akár 2-3x több dolgozót az irodába.

Lassan a feledés homályába vész, milyen is volt a Covid-19 előtti irodai élet

Idestova két éve már, hogy a koronavírus járvány jött, látott és látványosan alakította át a mindennapi munkavégzés menetrendjét. Komplett csapatok cserélték pizsamára az irodai dress code-ot, az addig inkább kiváltságnak számító home office pedig egyik napról a másikra általánossá vált.

Olyannyira, hogy sokan nemcsak megszokták, de meg is szerették a távmunka kényelmét. Az a plusz egy óra alvás reggelente, a közlekedés viszontagságainak a kihagyása nem elhanyagolható „benefit”, emiatt számos cégnél nem is vágynak vissza az irodába.

Akár foggal-körömmel ragaszkodnak is a „maradjon csak így” állapothoz, a Cisco Hybrid Work Index 2021. októberi adatai alapján a dolgozók 64%-a kész volna akár munkahelyet is váltani, ha elvennék tőle a home office lehetőségét.

Ezért komoly problémaforrás minden egyes üresen tátongó iroda

Kérdezzük csak meg bármelyik munkáltatót, mennyire találja nehéznek manapság irodába csábítani a dolgozókat. Általános kihívás, hogy olyan – korábban népszerűnek számító – béren kívüli juttatások sem hozzák lázba a dolgozókat, mint a gyümölcsnap, a Nespresso kávégép, vagy a juice sarok.

Lasszóval is HR-t próbáló feladat munkatársakat terelni az ürességtől visszhangzó irodatérbe. Szinte alig akad olyan meeting, ahol ne jelentkezne be minimum egy fő távolról. Holott a felmérések kimutatták, hogy online meetingeken nagyobb a passzivitás.

Persze mindez elenyésző probléma azzal összevetve, hogy a home office lehetőségéhez foggal-körömmel ragaszkodás hatására:

 • a cég egy korántsem kihasznált irodabérlés fajsúlyos költségeit kénytelen viselni;

 • miközben egyre nehezebb fenntartani a dolgozói elköteleződést;

 • ráadásul az egymástól eltávolodott teamek mindennapjaiban a csapategység, a kollegalitás is alábbhagy idővel.

Summázva a tendenciákat, a sok cégnél standard forgatókönyvvé vált távmunka egyszerre okoz károkat anyagilag, morálisan és a produktivitásra nézve. Viszont a hibrid munkavégzésre történő visszaállás is fennakadásokat okoz.

A legtöbb irodában nehezen tudnak olyat ajánlani, ami elég izgalmas és motiváló ahhoz, hogy beutazzanak érte. Erre kínálhat forradalmi megoldást a legújabb szolgáltatásunk.

Cloud Canteen, avagy közösségi irodai ebédrendelés csapatépítő hatással

„Egy férfit a hasán keresztül lehet megfogni” – tartja az ismert mendemonda. Könnyen lehet, hogy ugyanez igaz a munkatársakra is. Az eredmények ugyanis azt mutatják, hogy a Cloud Canteen díjtalan szolgáltatását használó vállalatok akár 2-3x magasabb dolgozói létszámot képesek az irodába visszacsábítani.

É s ez már számos hazai és külföldi vállalatnál is bebizonyosodott. Hogy miért? A válasz egyszerűen az, hogy a közösségi ebédrendelés kohéziós erőként összehozza a csapatot. Az online tér helyett végre ismét az iroda környezetében.

Mindezt egy a dolgozók, a HR és a menedzsment mindennapjait ugyanúgy megkönnyítő szolgáltatás formájában. Az irodai ebédrendelés egészen új dimenzióját kínálva, hatékonyan segítve elő a munkatársak irodába visszacsábítását ha csak heti egy-egy napra is.

A Cloud Canteen így segít újból élettel (és kollégákkal) megtölteni az irodát

Az ebédszünet kérdése tipikus neuralgikus pontja az irodába járásnak. Pláne úgy, hogy sok helyen bezártak az irodai menzák. Vagyis a bejáró dolgozóknak ki kell menni, éttermekben sorba állni, emiatt gyakran kicsúsznak az ebédidőből.

A Cloud Canteen ebédrendelés segít újból élettel (és kollégákkal) megtölteni az irodát

Cloud Canteen erre kínál hathatós megoldást, megkönnyítve a csapatszintű irodaházi ebédrendelést a legmenőbb budapesti helyekről, fix időpontra történő ingyenes kiszállítással. Ahol csak kipróbálták, mindenütt tarolt.

A legfontosabb hívószó HR szemmel, hogy Cloud Canteen rendeléssel megtöbbszörözhető az irodai létszám. Ráadásul a közös ebédek erősödő csapatszellemet generálhatnak és extra motivációt is jelenthetnek az irodába visszatéréshez. Tervezhetően, akár egy hétre előre leadható rendeléssel.

A legjobbat még nem is említettük. A Cloud Canteen használata ugyanis díjtalan szolgáltatás a vállalkozásoknak, miközben automatizálható rendszerként, minimális adminisztrációval, ingyenes kiszállítással jár.

Hogy működik a Cloud Canteen, és hogy tudjátok cégen belül kipróbálni?

Az egyébként díjtalan szolgáltatás első lépésként keretszerződést kötünk, és előregisztráljuk a munkatársaitokat. Megmondhatjátok, hogy csapaton belül kinek mikor, milyen gyakran és mennyivel járul hozzá a cég az ebédjeihez.

Csapatunk ezt mind beállítja, onnantól kezdve pedig a rendszer él. Tehát az Ordit mobilapplikációján keresztül már indulhat is a csapatszintű rendelés, ínycsiklandó finomságokat szervírozó budapesti éttermek pénztárcabarát árain, ingyenes kiszállítással.

Mindenki rendelése egyszerre érkezik meg, amiről természetesen értesítést kaptok. Aztán ülhetitek is körbe az asztalt, kollektív sztorizással, vagy igény szerint munkát érintő kérdések átbeszélésével töltve a közös ebédidőt.

A további részletekért és a Cloud Canteen kipróbálásához ide kattints.

Figyelmedbe ajánljuk még:

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

Facebook
LinkedIn

KicsiZso Ajánlatok

HETI MENÜ (03.23. – 03.27.)

Hétfő

 • Currys zöldségkrémleves (GM/LM)
 • Tejszínes-gombás fusilli, bélszín csíkokkal


Kedd

 • Karfiolleves (GM/LM)
 • Holstein csirke, jázminrizzsel (GM/LM)


Szerda

 1. Csülkös bableves
 2. Grillezett camembert, salátával (GM)


Csütörtök

 • Gombaleves
 • Rakott kelkáposzta


Péntek

 • Mentás zöldborsókrémleves (GM) –
 • Citrusos halfilé, kuszkusz (LM)


Leves + főétel: 1350 Ft
Csak leves: 650 Ft
Csak főétel: 950 Ft 

A kiszállítás díja: 500 Ft. 
3.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás.