Hogy mi alapján is találja ki egy séf egy tematikus hét ételeit? A járvány miatt nagyon egyedi a helyzet, így most jóval több dologra kell odafigyelni. Először is, hogy mi elérhető a piacon, mit lehet jó áron, a kívánt mennyiségben beszerezni, illetve az is, hogy a menüárból tényleg a maximális minőséget hozzuk ki. Robi hitvallása az, hogy hogy boldog ízeket adjon az embereknek, olyan ételeket, amiktől ő is bármikor jó hangulatba kerül.
Melyik a kedvenc ételem az olasz hét menüjéről? Attól függ, milyen a kedvem épp, most például szívesen ennék egy almatortát, este pedig egy jó paradicsomos húsgolyóval zárnám a napot.
A Corvina konyhája igazi csoda, de egy ekkora konyhában főzni nagy kihívás, így a csapatmunka és az egymás iránti támogatás különösen felértékelődik. „Ez egy különleges helyzet, de szerencsére régóta ismerem a Corvinásokat, igazán baráti a viszonyunk és jól lehet velük együttműködni, ez nagyon megkönnyíti a dolgokat” – tette hozzá.
Robi elmondta, hogy a számára a járvány nem hozott sok változást a munkájában, hiszen már jó pár éve nem frontember, hanem inkább a háttérben dolgozik, mint tanácsadó, alapanyag fejlesztő, és beszerző.
Azért mikor szükséges boldogan beállok a konyhába, például otthon. Azt szeretem mikor én diktálom a tempót!
Kevesen tudják, de itthon a járvány kitörésekor az Ordit.hu ételrendelési platform és a Corvina Party Service voltak az elsők, akik egy szoros együttműködés keretében elindították a megfizethető árú, minőségi ebédmenü kiszállítást. Az együttműködés sikeresnek bizonyult, mára a rendelésszám annyira megnövekedett, hogy a Corvina egyre több embernek tud újra munkát biztosítani, ami egy fantasztikus dolog a jelenlegi helyzetben.
Mindenkinek gyökeresen megváltoztak a napjai a járvány kitörése óta, Robi is csak nagyon ritkán megy el otthonról, csakis olyankor, ha nagyon muszáj. „Ez a része hiányzik!” – tette hozzá.
„A munkám akciódús része lecsendesült, nincs kóstolás, a beszerzést online csinálom, és a fejlesztésekkel is online foglalkozom. A Corvina konyhájában, ami egy fantasztikusan megépített konyha, teljesen biztonságos, ki tudom próbálni az ötleteimet és persze itthon is nagyon sokat főzöm.” – mondta.
Robi a magánéletben Ábel Anita párja, akivel sok időt töltenek közösen a konyhában.
„Anita a legjobb konyhalány, mindent együtt főzünk és félszavakból megérti, hogy mit kérek tőle. Amikor viszont ő főz, nekem ki kell mennem a konyhából, mert túl nagy rajta a nyomás.” – tette hozzá nevetve.
Manapság egyre fontosabb, hogy figyeljünk az apróságokra és feldobjuk a napjainkat olyan dolgokkal, amelyekben örömünket leljük. Robi számára a főzés mellett a zene hoz igazi kikapcsolódást, de elmondása szerint a zene, főzés közben is nagyon fontos.
Hogy melyek a kedvenc főzős számaim? Attól függ mit főzöm és milyen a kedvem, de a Sex Pistolstól Vivaldiig minden játszik! A zene kiegészíti a főzést és inspirál.
De nem csak a zene van Robira jó hatással, otthon például sokszor Anita kislánya, Luca kedvében szeretne járni. „Nagyon szeretek a gyerekek ízvilágával dolgozni! Sokszor igazi kihívás, de ha jól érzem magam, könnyen inspirálódom.” – tette hozzá.
Robi is próbálja aktívan és hasznosan tölteni napjait, nemrég például beiratkozott egy online kurzusra, ami az ízek tanulmányozásáról szól. „Nagyon lebilincselő a képzés, azóta csak a tananyagot és az ehhez kapcsolódó témákat olvasom, borzasztóan izgat a gasztronómiának ezen ága. Klasszikus főzős videókat nem nagyon nézek, inkább azokat szeretem, amik az alapanyagról és a technikákról szólnak!” – mondta.
Végezetül még kiemelte: „Vannak olyan alapanyagok, amiket mindig megpróbálok az ételekbe belecsempészni és ezek minden háztartásban megtalálhatók.
Ezek a szív, az érzés és a szenvedély!”
Tudtad?
A Corvina minden héten finomabbnál-finomabb ebéddel készül, melyet rendelési összegtől függetlenül ingyenesen házhozszállít Budapest legtöbb kerületében.
Kattints ide és nézd meg az aktuális menüjüket!